Röntgenoplossingen voor research en onderzoek

RSTmedical levert op maat gemaakte röntgenproducten voor zowel humane, veterinaire als industriële instellingen. Of het nu gaat om complete gebruikte of nieuwe röntgensystemen of om upgrades of (digitale) deelleveringen, wij zoeken voor u de voor u optimaal passende oplossing. Naast humane en veterinaire röntgensystemen voor de medische praktijk, zijn wij ook gespecialiseerd in de levering van specifiek ontwikkelde röntgenoplossingen voor onderzoeklaboratoria en universiteiten. Het betreft zowel nieuwe als gebruikte op maat gemaakte apparatuur. Als dealer van onder andere de merken Control-X en CAT medical statieven kunnen wij ook een volledig programma nieuwe (deel)systemen voor u samenstellen. In onze systemen verwerken wij hoogwaardige componenten zoals röntgenbuizen, beeldversterkers en detectoren van gerenomeerde merken. In de praktijk leveren wij regelmatig systemen die zijn opgebouwd uit een combinatie van nieuwe en gebruikte componenten. Bijvoorbeeld een systeem met een gebruikt aangepast statief en nieuw ‘glaswerk’ (röntgenbuis, beeldversterker en camera).

Röntgen voor wetenschappelijk onderzoek

Hieronder zijn een paar voorbeelden van op maat gemaakte röntgensystemen. Voor uw specifieke situatie willen wij graag een best passende oplossing aandragen. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Mono-planair röntgensysteem

Aan diverse Europese klanten hebben wij een aangepast mono-planair systeem voor onderzoek van beweging onder röntgen geleverd. Deze systemen zijn in staat gepulseerde röntgen cinebeelden te maken met een beeldfrequentie tot 90 beelden per seconde. Een grote 38 cm beeldversterker zet de röntgenbeelden om naar een zichtbaar beeld waarna een high-speed videocamera zorgt voor het digitaliseren van het beeld. Daarnaast is het mogelijk met een lange continue opname van maximaal 16 seconden video opnamen te maken met hogebeeldsnelheid tot 3000 beelden per seconde, afhankelijk van het gebruikte type camera. Als voorbeeld van de mogelijkheden vindt u hieronder enkele met Redlake digitale cine camera gemaakte digitale beelden van respectievelijk een Chameleon Melleri (kameleon) op 500 beelden/sec en een Nerodia Fasciata (waterslang) gemaakt met 250 B/s.

Bron: Onderstaande digitale videobeelden zijn beschikbaar gesteld door de heer Dr. A. Herrel van de Universiteit Antwerpen. De beelden zijn gemaakt in het Functionele Morphology laboratorium van het departement Biologie. U opent de cine film door op de afbeelding te klikken.

Bi-planair röntgensysteem

RSTmedical levert ook op maat gemaakte bi-planaire röntgensystemen voor wetenschappelijk onderzoek. Bij dit systeem zijn zowel de röntgenbuis als de beeldversterker op een losse trolley geplaatst. De hoogte is instelbaar waardoor een brede variatie objecten bestudeerd kan worden. Tevens zijn de generatoren op een trolley geplaatst. Door de mobiele opstelling kan het systeem compact worden opgeslagen wanneer deze niet gebruikt wordt. Dit houdt uw laboratoriumruimte flexibel. Vanuit twee richtingen worden met twee simultaan lopende high-speed videocamera’s opnamen gemaakt van bewegende objecten welke met speciaal door de University of Brown (USA) ontwikkelde XROMM (X-ray Reconstruction Of Moving Morphology) reconstructie software worden geïntegreerd in een eerder gemaakte CT volume scan van hetzelfde object. Met dit bi-planair systeem kan een 3D kinematische analyse van de inwendige botstructuur tijdens het bewegen zichtbaar worden gemaakt. Beide systemen zijn daarnaast ook apart als mono-planair systeem te gebruiken.(XROMM is X-ray Reconstruction of Moving Morphology – a hybrid solution for 3D kinematic analysis of the true 3D motions of internal structures (e.g. skeletal movements) using well established technologies ranging across CT scanning, video-radiography, computational methods in MATLAB, 3D modelling, CGI, and 3D animation to analyse bi-planar X-ray movies and corresponding CT scans captured from the subject of interest.)