Digitale röntgen

De door ons geleverde röntgensystemen zijn te gebruiken in combinatie met alle merken en typen ontwikkel apparatuur.

Afhankelijk van uw wensen zijn er twee digitale röntgensystemen beschikbaar: CR Indirect Computed Radiography en DR Direct Radiography

CR – indirect digitaal

Bij CR systemen wordt gebruik gemaakt van een speciale röntgencassette welke na het maken van de opname in een reader digitaal wordt uitgelezen, De reader zorgt ervoor dat de röntgengevoelige plaat volautomatisch wordt uitgelezen, schoongemaakt en weer wordt teruggeplaatst in de cassette. De cassette is daarna direct weer gereed voor gebruik. Met onze partner kunnen wij u twee typen Konica Minolta CR systemen aanbieden: het tafelmodel Regius Sigma dat binnen 30 seconden het röntgenbeeld beschikbaar heeft of het snellere model Regius I IOS, met een uitleessnelheid van slechts 30 seconden. Beide systemen beschikken over het ImagePilot acquisitie en bekijksoftware pakket waarmee de verkregen beelden verder kunnen worden bewerkt, gearchiveerd of geëxporteerd. Voor meer informatie over de Regius CR systemen klikt u op de link Konica Minolta Regius CR.

DR – direct digitaal

Uiteraard zijn de systemen van Control-X ook leverbaar met een direct digitale DR detector. Groot voordeel hierbij is dat de opnamen parameters via de bedieningsmonitor bij de buis of op de acquisitie monitor zijn in te stellen. Deze parameters worden later automatisch in de opname geplaatst. Een brochure over digitale oplossingen van Control-X vindt u via de link Control-X ZooMax.