Praktijk voor Gezelschapsdieren

Voor de praktijk voor gezelschapsdieren met een (beperkt) aantal röntgenonderzoeken leveren wij, afhankelijk van uw budget en wensen, diverse compacte oplossingen. Als dealer van de merken Poskom, IPS en Control-X kunnen wij u een scala aan oplossingen aanbieden. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende systemen. Wij informeren u graag over de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen, zodat u een goede afweging kunt maken welk toestel of combinatie voor u de beste prijs-prestatieverhouding geeft.

Compacte röntgenapparatuur voor de kleine praktijk

RSTmedical levert ook compacte en mobiele röntgenoplossingen. Het Poskom röntgensysteem kan zowel in vaste als mobiele statieven worden gebruikt. De handzame Poskom PXP-35 is direct op het lichtnet aan te sluiten en levert een buisstroom van maximaal 35 mA. Het complete systeem heeft een gewicht van slechts 12,5 kg. De apparatuur is ook leverbaar als PXP-60, een variant die een buisstroom van 60 mA kan leveren of de PXP-100 met 100 mA buisstroom en 110 kV hoogspanning. Aan veel GDZ praktijken leveren wij de Poskom buis in combinatie met een vaste röntgentafel met een vrij beweegbaar tafelblad.

Control-X ZooMax röntgenapparatuur

Het Control-X ZooMax conventionele röntgensysteem is geschikt voor alle merken en typen filmcassettes tot 43×43 cm.

Wilt u de beelden liever direct beschikbaar hebben zonder cassettes te wisselen dan kunt u gebruik maken van een direct digitaal (DR – Direct Radiography) flatpanel detector. Door de snelle digitale processing zijn de beelden binnen enkele seconden na het maken van de opname al beschikbaar.

Een conventioneel systeem voor cassettes is eventueel later eenvoudig te upgraden naar een DR systeem. Het ZooMax programma bevat verschillende systemen, zoals een geïntegreerde röntgentafel met buisophanging aan een verticale kolom of met een praktische plafondophanging. De laatste stelt u in staat ook efficiënt onder een hoek te kunnen inschieten voor oblique opnamen.

De Control-X systemen beschikken over krachtige röntgengeneratoren die zowel in een 230V als een 380 volt aansluiting leverbaar zijn.