RSTmedical
sterk in röntgen

In uw praktijk heeft u met veel organisatorische zaken in uw vakgebied te maken, zoals de stralingsveiligheid voor uw klanten en medewerkers binnen de praktijk. Wellicht zijn dit zaken waaraan u liever zo min mogelijk tijd wilt besteden.

RSTmedical kan een belangrijk deel van deze administratieve verplichtingen van u overnemen. Dan kunt u zich vooral concentreren op het stellen van een optimale diagnose voor uw patiënten.

Met ruim 30 jaar ervaring in ‘de röntgen’ kunnen wij u een breed programma aan röntgengerelateerde producten en diensten aanbieden op het gebied van levering van röntgenapparatuur, advies stralingsbescherming en technische service voor uw diagnostische apparatuur.


Levering van diagnostische röntgen apparatuur en componenten

Levering van diagnostische apparatuur voor zowel de humaan medische als veterinaire instellingen. Als dealer van de merken Control-X en Oehm&Rehbein kunnen wij u hoge kwaliteit röntgenappratuur aanbieden.

Advies

Wij kunnen u ondersteunen met advies op het gebied van:

  • Advies over de status van uw huidige apparatuur aan de hand van een beeldkwaliteitsmeting en een technische inspectie.
  • Advies bij aanschaf van zowel gebruikte als nieuwe conventionele en digitale apparatuur. Ook kunnen wij adviseren over het te gebruiken systeem voor de archivering van de digitale beelden.
  • Advies wat betreft ioniserende straling en de daarbij behorende wetgeving. Waaronder de indeling van de praktijkruimte en de geldende wettelijke eisen wat betreft de stralenbescherming.

Technische service

Merkonafhankelijk preventief en/of correctief onderhoud aan al uw röntgenapparatuur.

Het verzorgen van veiligheidsinspecties van de elektrische installatie.

Objectieve beeldkwaliteitsmetingen van uw röntgenapparatuur.

STRALINGSBESCHERMING

Als geregistreerd coördinerend stralingsdeskundige (voorheen niveau 3 deskundige) kunnen wij de periodieke stralingsveiligheidsmetingen in de onderzoeksruimte en aan de erfgrens voor u uitvoeren. Ook kunnen wij de periodieke stralingsveiligheidsinspecties van uw toestel uitvoeren. Wij kunnen adviseren voor wat betreft ioniserende straling en de daarbij behorende wetgeving, zoals de indeling van uw praktijkruimte, de noodzakelijke stralenafscherming en de daarbij geldende wettelijke eisen wat betreft de stralenbescherming. Tevens kunnen wij adviseren bij een stralings-vergunningaanvraag voor uw toestel. Indien gewenst kunnen wij de aanvraag ook geheel voor u verzorgen.