Producten stralingsbescherming en stralenkwaliteit

Om de kwaliteit van de stralenbundel en uw persoonlijke stralingsbescherming te controleren bieden wij stralings-meters van het merk Unfors aan, marktleider in het leveren van dosismeters voor de medische industrie. Unfors heeft meetapparatuur ontwikkeld voor de eindgebruikers om direct inzicht te krijgen in de stralenkwaliteit van de röntgenapparatuur. Tevens levert men meters waarmee de persoonlijke stralingdosis direct afgelezen kan worden.

Unfors EDD-30 directe dosismeter

Deze handzame dosismeter met kleine sensor geeft een direct inzicht in het dosis(strooistralings)niveau op een bepaald deel van het lichaam tijdens het uitvoeren van de radiologische werkzaamheden. Zowel tijdens doorlichting als bij het maken van opnamen zal de registratie plaatsvinden. De meter maakt direct de dose, dose rate en de totale stralingstijd op het display zichtbaar. De kleine sensor kan op verschillende delen van het lichaam worden aangebracht, zoals op vingers, (lood)bril of op het lichaam. Tevens kunnen voor deze lichaamsdelen waarschuwingsniveaus worden ingesteld. Als het ingesteld dosisniveau wordt bereikt klinkt er een geluidsalarm. Ook voor educatieve doeleinden is de meter zeer geschikt. Hij geeft direct inzicht in de hoeveelheid strooistraling rondom het testobject of de patiënt. Maar ook de gevolgen van het vergroten van de afstand tot de bron of het wijzigen van de grootte van de loodkleppen zijn direct zichtbaar op het display. Door het handzame formaat kan de meter op het lichaam worden gedragen. Meer informatie over de Educational Direct Dosismeter is te vinden op de Unfors site: www.unfors.com/products.php. Neem contact met ons op voor het toesturen van de brochure met specificaties.

Unfors ThinX-RAD: Stralenbewust werken – met de hoogst haalbare beeldkwaliteit

Door veroudering en gebruik van de apparatuur zal de stralenkwaliteit veranderen. Dit heeft meestal ook een negatief effect op de kwaliteit van de diagnostische beelden, hoewel dat niet altijd direct zichtbaar is. Zeker met digitale acquisitie apparatuur wordt aanbevolen de stralenkwaliteit regelmatig te controleren. Immers, door de digitale processing lijkt alles in orde, maar kan de werkelijke beeldkwaliteit toch onder de maat zijn. Met de ThinX-RAD bieden wij u een compacte stralingsmeter aan, waarmee het mogelijk is met één enkele opname binnen enkele seconden een betrouwbare controle uit te voeren van de kwaliteit van uw röntgensysteem. Position Expose Read Out geeft na het maken van de testopname op het ingebouwde display direct de belangrijkste opnamegrootheden weer zoals de werkelijke buisspanning, opnametijd en totale röntgendosis van de gemaakte testopname. Vallen de waarden binnen de toleranties dan weet u zeker dat uw apparatuur nog prima functioneert.